Bakgrund

Jag heter Mikael Långström, är 48 år och bor i Umeå med min fru Sara, vår dotter Nova och hunden Boris . 

 

Till vardags jobbar jag som IT-Tekniker/System administratör vid informatikenheten på NUS. Fotografering har alltid varit ett stort intresse, men det är framför allt de sista 7-8 åren som det verkligen tagit fart. Jag fotograferar helst människor, och framför allt bröllop och porträtt. Jag är även mycket intresserad av bildbehandling och utför all retusch och redigering själv. Har läst 7,5 poäng bildbehandling på högskola. Övriga fotografiska meriter är fyra vinster eller hedersomnämnanden i olika fototävlingar. Jag har även blivit publicerad i fotosidan magasin.

Fotografisk stil

Personligen gillar jag den Fotojournalistiska stilen eftersom jag tycker att den ger de mest naturliga och personliga bilderna. Detta innebär att jag försöker undvika att styra och posera den eller dom jag fotograferar, utan istället fånga det spontana och naturliga. Självklart kan jag ge tips och råd om det behövs. Jag fotar helst bröllop och porträtt.  Om ni gillar dom bröllopsbilder och porträttbilder ni ser på min sida så hoppas jag ni kontaktar mig nästa gång ni behöver en bröllopsfotograf eller vill ta några porträttbilder. När jag bildbehandlar porträtt och bröllopsbilder så föredrar jag svartvitt eftersom jag tycker dessa är tidlösa och blir aldrig omoderna. Men eftersom jag fotar digitalt så tas alla bilder i färg så att valfriheten finns alltid kvar. 

Utrustning

De sista 8 åren har jag enbart fotat med digitala kameror. Jag utnyttjar det naturliga ljuset, ibland  även i kombination med blixtar, för att kunna skapa de bilder jag eftersträvar. Jag saknar studio än så länge, varför fotografering sker utomhus eller i lokal som ni har tillförfogande.