Picture Perfect Posing

Har precis läst ut en bok som jag verkligen kan rekommendera, inte bara till andra fotografer, utan även till personer som gillar att vara på andra sidan kameran. Jag kommer att läsa boken ett andra varv nu, för det är väldigt mycket information att ta till sig. Jag har även kompletterat min tips sida med några punkter från boken.

Den börjar med att berätta hur man skall få en bra grund vid poseringen. Vad man ska tänka på vad gäller ryggraden (sträcka på sig), hur man ska fördela vikten på ett ben istället för att stå "platt" på båda fötterna. Boken tar upp en hel del vad man ska tänka på när man poserar händer och armar, både för att de inte skall dra till sig uppmärksamheten men också hur man kan posera dem för att leda blicken i bilden. Jag ska inte rabbla upp alla kapitel, men i slutet av boken så får man veta hur man skall tillämpa alla tipsen när man poserar ett par.